ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/12/2021 | 20:44 | מאת: יניב

שלום, איך ניתן לבדוק אם לילד יש ירידה בשמיעה בעקבות אדנואיד מוגדל ? אם אין נוזלים באוזניים בבדיקה פשוטה זה אומר שאין פגיעה בשמיעה? היינו אצל רופא אאג והוא דיבר איתנו רק על אדנואיד מוגדל ולא הזכיר בכלל כפתורים. איך הוא בדק שאין ירידה בשמיעה גם? תודה

שלום רב שמיעה ניתן לבדוק רק בעזרת בדיקת שמיעה. הרופא יכול לבדוק את האוזניים לנוכחות או העדרות של נוזלים. כאשר רואים נוזלים בבדיקה זה מחשיד לכך שיכולה להיות הפרעה שמיעתית . כאשר הבדיקה תקינה עדיין יכולה להיות הפרעה שמיעתית אך לא עקב נוזלים ואין גם צורך בניתוח כפתורים.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים