לקיחת תרופות במקביל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/12/2021 | 21:12 | מאת: קרן

שלום דר , בת 3 קיבלה מרופא אאג המלצה להשתמש באבאמיס למשך חודשיים . במהלך התקופה הזאת יש גם התקפי אסטמה שמצריכים שימוש במשאף פליקסוטייד (משאף כתום). האם ניתן לתת את שניהם בו זמנית? אני חוששת מעודף סטראואידים.. כאמור ילדה בת 3.. האם כדאי לעצור את האבאמיס ,לתת פליקסוטייד שבוע ואז להמשיך באבאמיס? או לתת אותם בו זמנית? זה לא מסוכן? תודה רבה

שלום רב אין בעיה בשימוש במקביל בשני התכשירים. הספיגה שמגיעה לגוף מהתרסיס האפי נמוכה למדי וכך גם מתכשיר האינהלציה כך שהם בטוחים לשימוש ממושך ביחד.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים