תרסיס אבאמיס לבת שנתיים ושמונה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/12/2021 | 12:20 | מאת: שקד שלישי

בתי בת שנתיים ושמונה חודשים. היינו אצל א.א.ג משום היא מדברת כל הזמן כאילו הינה מנוזלת. לפני כשנה היו לה מספר (4) דלקות באוזניים עם נוזלים/מוגלה שיצאו מהאוזן כשהיתה מאוד מצוננת ולאחר חום, הדלקות עברו מאז. הרופא אבחן שהיא נושמת מהפה ולא מהאף,שיש מעט נוזלים באוזן שמאל וראה שקד שלישי. הוא נתן למשך חודשיים תרסיס אבאמיס. שאלתי האם הסטרואידים בגיל שלה במשך חודשיים לא יכולים לעכב גדילה? האם השימוש בתרסיס הכרחי?

שלום רב השימוש בתרסיס בודאי לא הכרחי , הוא נועד סהכ לשפר תסמינים וגם לא תמיד הוא עוזר. מאידך הסיכון לפגיעה בגדילה נמוך ביותר עקב השימוש בתרסיס

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים