ניתוח כפתורים לתינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/12/2021 | 20:42 | מאת: נעה

שלום ד"ר גורדין, בני, בן שנה ושלושה חודשים, נכנס לגן בגיל חצי שנה ובתקופה של כמה חודשים סבל משישה מקרים של דלקות אוזניים. בכל פעם קיבל אנטיביוטיקה והחלים במהרה. רופא אא"ג שלח אותנו לבדיקת שמיעה בשניידר, שנערכה לפני חודש. ראו שיש לו נוזלים באוזניים וקבעו שבאוזן אחת הוא שומע 35 DB ובשנייה 10 DB. הוא אמנם מצונן ומשתעל קבוע, אבל כבר כמה חודשים לא היתה לו דלקת אוזניים. האם על סמך הממצאים מבדיקת השמיעה היית ממליץ לעשות ניתוח כפתורים כבר כעת? או אולי לעבור את החורף ולעשות בדיקת שמיעה נוספת אחרי חצי שנה כדי לראות אם יש שיפור או הרעה? תודה!

שלום רב אין תשובה חד משמעית או נכונה במצב שתארת ויכולות להיות גישות שונות של רופאים וגם של הורים . בנושא דלקות אוזניים חוזרות צריך אורך רוח כי התופעה זמנית , יותר בחודשי החורף אך עם צפי לדעיכה בהמשך. ניתוח כפתורים הוא אחד הפתרונות אך ממש אינו אידיאלי לגבי השמיעה ההפרעה אינה קשה והגיל צעיר ואם הבדיקה נעשתה בסמיכות להחלמה מדלקת אוזניים לא מפתיע כלל שזאת התוצאה. כך שתוצאות בדיקות השמיעה אינם מחייבות התערבות ניתוחית אך כן נדרש המשך מעקב שמיעתי וחזרה על בדיקת שמיעה עוד 3-4 חודשים להבנת המגמה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים