ממצא צילום נזופרינקס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/12/2021 | 00:30 | מאת: איגור

שלום רב, אשמח להבין את הממצא של הצילום: עיבוי קשה של רקמות רכות בנזופרינקס, באבחנה מבדלת אדנואידים מוגדלים או דלקת חריפה, מומלץ יעוץ א.א.ג. ולשקול פניה למיון של בית חולים. הילד בן כמעט שנתיים, פעיל ללא, מזה מס' חודשים סובל מנזלת שלא נגמרת,לרוב שקופה, ושיעול יבש.

שלום איגור תשובה לא לעניין ומלחיצה שלא כצורך. הצילום חסר חשיבות לחלוטין בקביעת חומרת המצב הרפואי של הילד. הדבר היחיד שקובע זאת הוא התסמינים שמהם הילד סובל. במידה הצילום הוא רק כלי עזר לאבחון לעולם לא עושים את ההחלטות הטיפוליות רק על סמך הצילום. באופן כללי זאת בדיקה מיותרת שאינה מוסיפה מידע חשוב שלא ניתן לדעת אותו משמיעת התסמינים של הילד ובדיקתו אצל רופא אאג. אם הילד במצב כללי טוב, ללא חום גבוה, קושי בבליעה ותסמיני הנשימה שלו ממושכים וקבועים אין כל דחיפות בפניה למסגרת רפואית. המצב שונה כאשר יש תסמינים חדשים וקשים בימים האחרונים. חום גבוה, קושי בהנעת הצוואר, קושי ניכר בבליעה וריור הם סימנים לתהליך זיהומי שמצריך התייחסות מהירה אך לפי מה שרשמת אין זה המצב והצילום נעשה לצורך ברור חסימה אפית ממושכת

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים