נזלת ממושכת פלוס חרחורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/11/2021 | 19:35 | מאת: ליא

שלום. בת 10.5 חודשים. יש לה נזלת ממושכת של חודשיים פלוס חרחורים נוראים מורגש במיוחד באכילת בקבוק ובשינה, שמפריע לה מאוד. בנוסף מאז שנולדה היה לה כמה פעמים מוגלה שיוצאת מהעניים. בזמן אחרון זה החמיר גם כל פעם יש לה מוגלה/לכלוך שיוצא מהעניים, אתמול אף בקושי פתחה עניים מרוב שהלכלוך שיצא כנראה התייבש לה בעניים. רופא משפחה אמר שאין מה לעשות לא לתת תרופות, רק טיפות עניים . רופא אחר המליץ לתת שבוע זדו קאר פעמיים ביום בכל נחיר באף 2 טיפות. רופא משפחה אמר בשום אופן לא לתת את התרופה. אני מבולבלת. אודה לתגובתך

שלום ליא הטיפות הנ"ל מכילות אנטיביוטיקה וסטירואידים והם בשימוש בעיקר כטיפות עיניים וגם טיפות אוזניים. בהחלט ניתן לתת אותם לאף לטיפול הקלה לנזלת אך זה לא יכול להיות טיפול קבוע וממושך אלה עד 5-7 ימים . כך שאם מדובר בהחמרה בימים האחרונים בהחלט ניתן להשתמש בהם. במידה ונזלת וההפרשות מהעיניים הם קבועות הטיפול יביא אולי רק להקלה זמנית ושב חזרה למצב הבסיסי. בגיל הזה ( מתחת לשנה) אפשריות הטיפול מוגבלות למדי וטיפות אלו בהחלט אופציה סבירה .

03/12/2021 | 11:03 | מאת: ליא

תודה רבה בהמשך להתכתבות נתתי 3 ימים פעמיים היום בכל נחיר, הבעיה שאני לא יודעת כמה טיפות נכנסות לה לאף ואני חוששת אולי א נכנס יותר בנחיר אתמול לא נתתי, בעיית נזלת נגמרה, אך לצערי שיעול וחרחורים ממשיכים מה עלי לעשות? תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים