ניתוח להסרת אדנואיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/11/2021 | 19:49 | מאת: יעל

שלום דר ותודה לך על הפורום. רציתי לדעת האם בתינוח שקד שלישי מוגדל עושים כריתה מלאה של האדנואיד או כריתה חלקית? במה זה תלוי ? האם זה משהו שמשתנה מרופא לרופא או שיש הנחיה כללית בנושא? בנוסף אשמח להבין את היתרונות והחסרונות שבכריתה חלקית או מלאה . תודה רבה וחג שמח

שלום רב ניתוח לכריתת אדנואיד הוא תמיד חלקי. לא ניתן ממשית לבצע כריתה מלאה של הרקמה והכריתה היא תמיד חלקית. יש מספר שיטות לביצוע ותלוי העדפה של המנתח ובהחלט משתנה מרופא לרופא.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים