ליחה אחרי מחלה ויראלית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/11/2021 | 09:52 | מאת: אמא

שלום בת שלי בת 3 שנים ללא מחלות רקע או מחלת ראיות הינו פעם שנה שעברה אצל ממוחה ראיות בגלל שיעול מתמשך שהבדיקה אצלו הייתה תקינה והפנה אותנו לאף אוזן גרון שם הייתה אבחנה היפרטרופיה של כנוניות תחתונות באף משני צדדים עם נזלת שקופה מרובה קבלנו טיפול למשך חודש ועבר השנה אף פעם לא היה לה דלקת ראיות או מחלה שדרשה אינטביוטיקה לרוב וירוס של שיעול קצר או נזלת שעוברת לבד אבל עיקר הבעיה שלנו למשל בשבוע שעבר ביום חמישי קמה עם צינון קשה אפילו בעייניים שלה ונזלת מרובה שעבר תוך כמה ימים ללא תרופות אבל הבעיה אחרי ההחלמה מהנזלת נשארת הרבה ליחה בגרון ובחזה ששומעים את הקול שלה דווקא כאשר היא בוכה או אוכלת ..אין לה קוצר נשימה אין חום חיונית אני מעודדת אותה להשתעל כאשר הליחה נתקעת ושומעת הקול שלה מה לעשות במצב כזה תוך כמה זמן הליחה תיעלם אינה מפריעה לה במהלך היום אבל כאשר אני שומעת הקול של הליחה מכעיס אותי ולא רוצה להשתמש בתרופות סטורידם כדי לעזור לה להוציא אותה תמיד בוחרת דרכים טבעיים אשמח אם תעזור לי אני לפעמים עושה לה אנהלצית מי מלח כדי לעזור לה לסלק הליחה האם יש תרופה בטוחה שלא תהיה סטורידים או לחכות עוד עד שתיעלם לבד

שלום יתכן ותלונות הנזלת וגם הליחה ושיעול הם על רקע אלרגי. רצוי לעשות בדיקות לאלרגיה . שימוש בתרסיס או אינהלציה שמכילה סטירואידים לא בעייתי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים