ניתוח ללא אבחון בלרינגוסקופיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/10/2021 | 14:40 | מאת: אורלי

שלום רב, בני בן 1.10 לא נושם היטב, שבר אחוזוני גובה. רופאת אאג שלחה ללרינגוסקופיה אבחנתית ושני רופאים אאג שהגעתי לשם הבדיקה סירבו לעשות את הבדיקה מחשש לפגוע ועדיין אמרו שבגלל קשיי הנשימה שיש לו צריך לנתח. אני חוששת לנתח מבלי שראו בודאות שהקושי בנשימה הוא בעקבות השקד השלישי.האם זה מקובל? איך זה שמקובל לנתח מבלי לראות קודם את מה שמנתחים?

שלום רב אפשר להחליט על ניתוח לשקד שלישי גם ללא אנדוסקופיה של האף וזאת בהתאם לתסמיני הילד וסימנים נלווים. הבדיקה בהחלט לא חובה מאידך זה עדיין גיל שניתן לבצעה מבלי לגרום לטראומה לילד בהמשך . להתעקש על הבדיקה לא צריך

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים