דלקות אוזניים בילדה כבת שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/10/2021 | 18:52 | מאת: אנה

שלום, בתי בת שנה וארבעה חודשים. כל פעם אחרי וירוס (לא בהכרח שגורם לנזלת) יש הטבה ואז שוב החרפה ומתפתחת דלקת אוזניים שמצריכה אנטיביוטיקה. הרופא איבחן נוזלים באוזניים. אני לא כל כך מצליחה להבין מה קודם למה. האם הוירוס גורם לנוזלים והנוזלים לדלקת? האם הדלקת מתפתחת בצורה ספונטנית או בעקבות הנוזלים באוזן? ומה האופציות שניתנות במקרה זה?

שלום רב דלקות האזוניים מתחילות באף. בדכ יש מחלה וירליתש ל דרכי הנשימה ונזלת והדבר יכול להוביל לדקלת אוזניים. הדלקות לא מגיעות מבחוץ ואין כל קשר לחשיפה למים . דלקות אלו שכיחות בילדים , במיוחד בחורף הראשון בגן. אין פתרון מוצלח ויעיל אך עם הזמן הדלקות דועכות ונעלמות . הנוזלים באוזן הם תוצאה של הדלקת וגם הנזלת והחסימה האפית.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים