הכנסת עצם זר לאוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/09/2010 | 04:10 | מאת: סיון

שלום.. בני בן שנתיים הכניס ככל הנראה שקדי מרק לשתי האוזניים שמתי לב לזה רק כאשר היינו בבריכה שככל הנראה השקד תפח מהמים וסתם את כל החור כולו ניגשתי למוקד ובמוקד ניתנה לי הפניה לשאיבה במיון הגעתי למיון ולא נעשתה שאיבה אלה חדירה פולשנית ע"י קירטה לתוך האוזן מה שגרם לדימום משתי האוזניים נאמר לי שלא הצליחו להוציא את כל החלקיקים ושצריך לטפטף פרפין כדי לרכך את המקום שאלתי היא יש הבדל בין שמן פרפין לטיפות פרפין? האם מותר לטפטף לאוזן מדממת שמן פרפין? האם יש דרך פחות פולשנית להוצאת החלקיקים? האם יש סיכוי שנגרם לילד נזק כתוצאה מהפציעה? אני חייבת לציין שהאוזניים עדיין מדממות ושהילד ממש לא נינוח והאם הילד יכול להתקלח כרגיל או שצריך להמנע מלהרטיב את האוזניים? אשמח אם תעזרו לי במהרה!!!

שלום סיוון טיפות פרפין עשויות משמן. לא ברור לי למה בכלל לטפף פרפין ? האם יש גם שעווה שנתקעה ? הוצאה של גופים זרים מהאוזן ניתן לעשות בשאיבה, שטיפה או ע"י קורטה. בגיל שנתיים כל האופציות בעתיות עקב העדר שיתוף פעולה. שאיבה תהיה כנרטה האופציה הטובה יותר. לעיתים יש מקום בשימוש בסדציה (הרדמה קצרה) כדי להקל על הילד והרופא. הדמם מסמן פציעה של תעלת השמע, לרוב הריבוי מהיר וללא נזק לטווח ארוך. כדאי להשתמש בטיפות אנטיביוטיות לאוזניים ולהמנע מהרטבה וזאת כדי למנוע זיהום משני. בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים