אנפוף לאחר ניתוח שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/10/2021 | 20:58 | מאת: שגית

בתי, בת ה-3, עברה ניתוח שקד שלישי לפני 10 ימים, לאחר חסימה של 70%. בימים האחרונים חלפו הנחירות, אך היא החלה לדבר בצורה מאוד לא ברורה, מאנפפת. האם מדובר בסיבוך של הניתוח ? האם בתי תחזור לדבר בצורה ברורה ותוך כמה זמן תחזור לעצמה ?

שלום רב בהחלט כן. לרוב יש שינוי בקול לאחר ניתוח אדנואיד ויש בריחת אויר דרך האף בעת דיבור אך היא בד"כ זמנית ולאחר מספר שבועות יש חזרה מסויימת למצב הבסיסי. דווחי זאת למנתח בביקורת אך כפי שציינתי לרוב חל שיפור הדרגתי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים