ניתוח להקטנת שקדים והסרת שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/10/2021 | 07:39 | מאת: יעל

שלום דר, ביתי בת שנתיים וחמשה חודשים. נושמת ממש בכבדות בלילה ועם פה פתוח. בחורף הקודם גם היו נחירות. מתעוררת בלילה פעם אחת. מריירת המון אבל נמצאת גם עם מוצץ. עשינו צילום נוזופרינט שהתוצאה הייתה היפרטופיה אנדואידית- היצרות קלה בנתיב האוויר. יש לציין שלא ממש שיתפה פעולה בצילום ולכן אני לא יודעת כמה מדןייק. קיבלה סינגולייר למשך חודש וחצי שהקטין במעט את נשקדים אך הנשימה הכבדה עדיין נשארה. השמעתי לרופא המטפל א.א.ג הקלטה של הנשימה שלה בחודשי הקיץ. לדעתו מתי שהוא היא תצטרך ניתוח אם כי לא דחוף. מה דעתך לפי הסיפור? מה הסיכונים בניתוח מסוג זה? היא לא עברה מעבדת שינה , אך הנשימות בלילה כל כך כבדות שאני חוששת שזה מפריע לה ? האם היית מנתח עכשיו או ממתין ? תודה מראש על התשובה

שלום יעל אי אפשר לתת לך המלצות מבלי לשמוע את כל תסמיני הילדה ולבצע בדיקה. באופן כללי תופעת הפרעת נשימה בשינה שכיחה בילדים . הצורך בניתוח הוא יחסי ואינו מוחלט וקשור לאיכות חיים של הילד. לאחר ניתוח יש סיכוי גבוה מאד לשיפור בתסמינים אך לניתוח יש תחלואה . סה"כ זהו ניתוח טוב כוון שרמת התחלואה אינה גבוה והשיפור הוא מהיר וזאת לעומת המתנה לשיפור עצמוני שיכול לקחת מספר שנים. מעבדת שינה בהחלט יכולה להוסיף מידע ולעזור בקבלת ההחלטות . אך יש לקחת בחשבון שבדיקה זאת אינה זמינה והיא גם מלווה באי נוחות בביצועה. כך שמרבית הילדים שעוברים בסופו של דבר ניתוח לא מבצעים מעבדת שינה לפני לסיכומו של דבר מה שקובע זה אכות החיים של הילד. במידה והיא מופרעת על בסיס קבוע טיפול ניתוחי בהחלט ראוי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים