שיעול כרוני ואנחות לילדה בת 12

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/09/2021 | 08:55 | מאת: לע

שלוח רב דוקטור מזה חצי שנה הבת שלי התחילה להתלונן על קושי בנשימה והתחלתי ה לה תופעה של נשימה עמוקה כל כמה שניות, זה מלווה גם בצביטות בבטן מדי פעם, דגדוג בגרון, רגישות למגע באזור הגרון. בחודש האחרון בנוסף לנשימות העמוקות (אנחות) גם התפתח שיעול יבש שלא עוזב אותה רוב שעות היממה מלבד שהיא ישנה, כמו גם קשיי בליעה והחמרה בשיעול בעת ולאחר אכילה. עשו לה בדיקות דם, צילום חזה, צילום צוואר, בדיקה אנדוסקופית באף, תפקודי נשימה שלא קיבלנו תוצאה ברורה אך שום תרופה כולל סטרואידים אינם עוזרים כלל. והרופאה ריאות מעריך שאין מדובר בבעיה ריאתית. היא סובלת מאוד ואנחנו כבר חסרי אונים כי לא יודעים מה הסיבה לתופעות האלה וכיצד לטפל בהם. ממה זה יכול לנבוע? האם מומלץ לפנות למומחה אף אוזן גרון או סוג אחר של מומחה?

27/09/2021 | 09:03 | מאת: לי

חשוב לי לציין שב physical exam הכל תקין, הריאות נקיות , אין סימנים לדלקת גרון, א ק ג תקין.

שלום רב אכן קשה לייחס את התסמינים של הילדה למצב רפואי כלשהו. בהחלט כדי לפנות גם לבדיקת אאג . יתכן ויש גם מרכיב רגשי דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים