בלוטה נפוחה בצוואר לבת 10

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/09/2021 | 11:30 | מאת: טל

לבתי בת ה10 התנפחה בלוטה קטנה בצוואר לפני שבועיים, מתחת לאוזן קרוב ללסת. הבלוטה כואבת ורגישה. רופאתפ הילדים סבורה שזה כנראה מזיהום ויראלי. מאז הבלוטה עדיין לא נעלמה. תוך כמה זמן צפויה להעלם? אני קצת מוטרדת

שלום רב תמונה קלינית שמתאימה אכן לתהליך זיהומי בבלוטת למפה . קשה להתחייב על זמנים והבלוטות לעיתים נשארות מוגדלות שבועות . במידה ויש נסיגה איטית או לפחות חוסר גדילה עקבי זה בהחלט סביר. גם פרק הזמן קצר מאד בכדי לחשוב על בעיה משמעותית. חשוב מעקב של רופאת הילדים ברוב המקרים בלוטות למפה מוגדלות בילדים לא מהוות בעיה. במידה ויש ספק לגבי גדילה או נסיגה ניתן לבצע US צוואר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים