שלום ד״ר שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/09/2021 | 13:11 | מאת: יוסי

אמרת לי שהסיכון להתפתחות ממאירות ברקמה למפטית היא נמוכה ביותר , ולהבנתי לכל האנשים יש רקמה למפתית בכמות כזו או אחרת בצוואר ובראש. האם סיכויי זהים לכלל האוכלוסייה או שעצם קיומו של השקד שלישי יש לי סיכון עודף להתמרה סרטנית ? אני שואלת מכוון שרופאה אחרת בתחום - אמרה לי שצריך לעקןב כדי לוודא שאין התמרה סרטנית . אז אם סיכויי זהים לכל אדם ? מדוע אני כן צריכה לעקוב שמא הממצא יתפתח לסרטני? מאוד מקווה שאתה מבין את שאלתי. אשמח לתשובתך בנושא. תודה!!

18/09/2021 | 22:34 | מאת: יוסי

אני יחדד את שאלתי ד״ר!! בהתחשב לכך שאמרת לי שעצם קיומה של הרקמה אינה מעלה לי את הסיכון להתמרה. ורופאה אמרת בתחום אמרה שהרקמה יכולה לעבור התמרה סרטנית בהמשך וצריך מעקב כדי לוודא שזה לא קורה. אז שאלתי היא - האם ממצא כמו רקמה למפתית בלוע האף(שיצאה שפירה בביופסיה ) יש לה פוטנציאל לעבור התמרה סרטנית בהמשך? ובגלל זה אצטרך מעקב כל החיים?מה הסיכויים לכך ?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים