סיכון בלהפוך לממאיר ?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/08/2021 | 14:03 | מאת: יוסי

שלום וברכה שמי יוסי בן ——33 ראיתי שיש לא מעט שאלות על הנושא בחיפוש בפורום אך לא מצאתי תשובה על שאלה שמסקרנת אותי….בבדיקת סיב אופטי מצאו לי אדנואיד מוגדל הרופא אמר שמדובר בתגובה לימפטית לעישון אך נשלחתי לסיטי שאישר את הממצא וליתר בטחון הרופא שלח גם לביופסיה שיצאה אכן תקינה..רציתי לדעת האם הריקמה שכרגע תקינה עלולה להפוך לממאירה????כי מבחינה תיאורטית כל גוש שפיר יש לו סיכויים להפוך לממאיר מה בנוגע להגדלה של רקמה למפטית?תודה ושנה טובה

נכון כל רקמה יכולה להפוך תיאורטית לממאירה. הסבירות לכך נמוכה מאד . עישון הוא גורם משמעותי להתפתחות ממאירות בדרכי הנשימה העליונות (לא דווקא באף האחורי)

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים