קשיי נשימה ושיעול, קושי בבליעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/08/2021 | 20:06 | מאת: טל

שלום רב דוקטור הבת שלי בת 12. ב 3-4 חודשים האחרונים התחילה להתלונן על קושי בנשימה, יש לה צורך לנשום עמוק והיא מרגישה שהיא לא מקבלת מספיק אוויר דרך האף והפה. עשו לה בדיקות צילום חזה, צילום צוואר, בדיקות דם, ובדיקת Laryngoscopy ולא נמצא ממצא חריג. בשבועיים האחרונים ביחד עם הנשימות המוזרות התחילו גם שיעולים בלתי פוסקים והיא מתלוננת לפעמים על קושי בבליעה של מים (כאילו מרגישה מחנק ונכנסת לחרדה) וגם באכילת צ’יפס. האם לדעתך הסימפטומים מתאימים לבעיה של אף אוזן גרון? האם הקושי בבליעה יכול לנבוע מהבדיקת Laryngoscopy שנעשתה לה לפני כחודש (מכיוון שהיה לה קשה לשתף פעולה) אולי פציעה או משהו מהמכשיר?

שלום בדיקת הלרינגוסקופיה לא יכולה לגרום לנזק ולתלונות שנמשכות חודש. לעיתים יש תלונות שאין להם הסבר למרות הבדיקות שנעשות . בסוף תמצא הבעיה והפתרון או שהבעיה תחלוף לבד. רצוי להמשיך מעקב של רופא הילדים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים