ניתוח כפתורים ושקדון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/08/2010 | 00:25 | מאת: עליזה

הילדה שלי בת 3 וחצי ואנחנו הינו במעקב רופא אאג בעקבות המלצה של רופא התפתוחתית מכיוון שחשבו שיש לה בעיות של היפראקיביות. רופא אאג בדק אותה ואמר שיש לה פקק שעווה לאחר טיפול של שבוע נשטף השעווה. לאחר כחודש הינו שוב בבדיקה ורופא מומחה אמר שיש לה נזלת אלרגית ולתת לה אריוס לחודש ולבוא שובלבדיקה.לאחר חודש ראה שיש עדין אודם ובאוזנים יש קצת הפרשות שקופות והמליץ להתשתמש באריוס לחצי שנה נוספת. לאחר חצי שנה קשה של מעבקים לקחת את התרופה חזרנו והוא המליץ על נתוח כפתורים ושקדון מפני שעדין יש עדין נזלת, ובאוזניים ו מים ואוויר. האם כדאי לעשות את הניתוח או לחפש אלטרנטיבות אחרות?

שלום עליזה לא ציינת במכתבך מה התסמינים של בתך. האם יש לה ליקוי שמיעה? האם מדברת בקול רם? האם יש איחור בהתפתחות ורכישת שפה ? האם נעשתה בדיקת שמיעה ומה מידת ליקוי השמיעה בבדיקה. בנוסף האם הילדה נוחרת בלילה, ישנה עם פה פעור וכו. מבחינה טיפולית ניתן לנסות משאף אפי להורדת הנזלת וגודל השקד השלישי. לנוזלים באוזניים ניתן לנסות את מכשיר ה EARPOPER (כל זאת במידה ויש נוזל שגורם לליקוי שמיעה) ובמידה ויש איחור ברכישת שפה וליקוי שמיעה עקשני (מעל 3 חודשים ) הפתרון אכן ניתוח צינוריות בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים