האם ניתן לתת לתינוק בן 10 חודשיים טיטיפות אפלפי?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/08/2010 | 14:40 | מאת: נעמה

שלום יש לי תינוק בן 10 חודשים שסובל מצינון כבר שבוע ימים ולא נראה שזה הולך ומשתפר הרופאה שהלכנו אליה אמרה שאפשר לתת לו טיפטיפות אפלפ, שקניתי את הטיפות עיינתי בעלון לצרכן ורשום שם שהתרופה ממולצת לשימוש מגיל שנה, הרוקח אמר לי שאפשר לתת לו את התרופה ואמר שהמינון רשום בפנים אבל מה לא רשום המינון ואני לא יודעת אם ניתן לתת לילד את התרופה, אנא בבקשה האם תוכל לאשר לי שאכן ניתן לתת את התרופה הזו ואכמה בדיוק לתת לו.

שלום נעמה טיפות אלה מבוססות על ספאודואפדרין. חומר זה אכן אינו מומלץ לילדים מתחת לגיל שנה. במקרים של נזלת קשה עם הפרעה תפקודית משמעותית ניתן להשתמש למספר ימים בברכה ד"ר גורדין אחראי שרות אאג ילדים, בי"ח רמב"ם 050-4039348 טל לקביעת תורים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים