הציונות 74 17 אשקלון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/08/2010 | 10:45 | מאת: רחלי

שלום. לאחרונה הופנתה בתי בת החמש וחצי לבדיקת שמיעה לפני החלטה סופית בנוגע לניתוח שקדים ופוליפים. יש לה שקדים מוגדלים (ללא דלקות בגרון בכלל) ופוליפים שכנראה גורמים לנחירות העזות ולנשימות הלא סדירות בלילה. מעבר לכך, מאז היותה בת שנה היא מתעוררת (בחורף) בלילות ומקיאה המון ליחה. האם יכול להיות שהשקדים המוגדלים חונקים אותה בשנתה ומביאים אותה לידי הקאות? הרופא גם איבחן מעט נוזל באוזניים. עד עכשיו נמנענו מלנתח מאחר ואינה סובלת מדלקות. האם לא ניתן להוריד רק את הפוליפים ובכך למזער את הבעיה? בחודשיים האחרונים הופיעו אצלה טיקים קוליים (שאיפת אויר מוקצנת וחיכוך בגרון). האם יכול להיות שזה גם תופעת לוואי של המצב? תודה.

שלום רחלי צריך להמתין לתוצאות של הבדיקת שמיעה לפני החלטה על החדרת צינוריות. ישנה גם אופציה לכרות שקד שלישי ללא צינוריות אך זה תלוי ברופא המנתח שלהם ובחומרת הליקוי שמיעה. לא ממש בטוח למה הכוונה בטיקים. בהצלחה, ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים