ניתוח מחיצת אף לתינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/08/2020 | 08:48 | מאת: דנית

שלום לביתי התינוקת בת 11 חודשים יש חסימה מלאה מולדת בצד אחד של האף- עצם חוסמת. כתוצאה מכך היא נושמת מצד אחד בלבד והדבר מקשה עליה מאוד את החיים. הצד הפתוח רוב הזמן חסום עם נזלת. בלילה היא מתעוררת כמעט כל שעה מכך שהיא לא מצליחה לנשום כמו שצריך. ממש כואב עליה הלב. הבנתי שיש ניתוח שעושים בגיל 3, האם רק בגיל 3 אפשר לעשות ולא לפני כן? בנוסף, האם תהיה לכך השפעה על הדיבור? תודה.

שלום רב אני מניח שאת מתכוונת לאטרזיה קואנלית חסימה גרמית של החלק האחורי של האף. זה מצב מולד שיכול להיות חד צדדי או דו צדדי. בחסימה דו צדדית ניתוח נעשה בגיל מספר ימים לחיים. במצב חד צדדי בד"כ אין הפרעה משמעותית בנשימה ולכן הניתוח נדחה לסביבות גיל שנתיים בעיקר כפתרון לנזלת חד צידית ניכרת. במידה ולילדה אין הפרעה נשימתית ניכרת וקושי בשינה אזי אין טעם לחכות לנקודת גיל מסויימת אלה לבצע את הנתוח כבר עתה. כאמור טכנית זה בהחלט אפשרי במידה ומעוניינת את מוזמנת להגיע למרפאתי ברמב"ם 047774144 ליעוץ מלא יותר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים