בדיקת שמיעה ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/07/2020 | 02:36 | מאת: יעלעולי

שלום ילדה בת שנתיים, אומרת מילים אך לא לגמרי בצורה ברורה ועוד לא התחילה לחבר מילים ביחד, לעומת ילדים שראיתי בגילה היא מאחורה, הן מבחינת מגוון הדיבור והן מבחינת עד כמה הוא ברור.. רקע- נכשלה בבדיקת סינון שמיעה בלידה אך עברה ברא בגיל חודש בצורה תקינה. אבא עם בעיית שמיעה על בסיס עצבי, אמא ואחות-סבלו מבעיות שמיעה עקב נוזלים ודלקות. לאור ההכרות שלי עם פיתוח שפה כשברקע יש נוזלים (מאחותה הגדולה) זיהיתי שאולי מדובר בכך, ועל כן בדקנו את זה פעם אחת לפני כחצי שנה שראו נוזלים, ובעקבות הקורונה נבדקה שוב לפני כחודש ועדיין היו נוזלים, הופננו לבדיקת שמיעה, עשינו לפני כשבוע. מבחינת בדיקה ניסו את 2 הסוגים, השמעת צלילים והפניית מבט שעברה בסדר, והבדיקה שבה צריכה להצביע על חפצים וכו שעברה לא 100 אחוז. לא ברור אם עניין התנהגותי או שמיעתי. מבחינת טימפנומטריה לא היו נוזלים אך compliance היה נמוך, 0.16 ו0.11 אשמח להבין מה משמעות הcompliance הנמוך? מה יכולות להיות הסיבות? ומה המשך המעקב המומלץ?

שלום רב אין ממש חשיבות לממצאי הטימפנומטריה. הדבר החשוב יותר הוא ספי השמיעה ומעקב השמיעתי. צריך לשאול את רופא אאג שבדק את הידלה וראה את שתי בדיקות השמיעה האם נדרש טיפול כעת או מעקב

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים