חשד לליקוי שמיעה אצל תינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/05/2020 | 22:50 | מאת: נאש

נולד לנו בן לפני כחודש ובדיקת הסינון בבית החולים הוא יצא לא תקין בשתי אוזניו הזמנו אותנו לבדיקה נוספת לאחר חודש וגם בא הוא לא יצא תקין לכן עשו לו בדיקת abr בא הוא יצא תקין אך התבקשנו לקבוע אבחון מקיף במכון האודיולוגי הבעיה היא שלאור הקורונה המכון האודיולוגי סגור עד יוני אני מאוד מוטרד שלבני יש לקות שמיעה אני לא מצליח להבין האם העבודה שהוא לא עבר סינון שמיעה אך כן עבר abr יכולה להעיד משהו על חומרת ליקוי השמיעה? האם ניתן לקבוע שלפי הממצאים עד כה לבני יש בוודאות ליקוי שמיעה?

שלום רב בדיקת הסקר שמיעה נעשית לכלל הילדים והיא לא הכי מדויקת . יש לה בערך 1% של תשובה לא תקינה כאשר בעצם השמיעה תקינה. כל מי שלא עובר את בדיקת הסקר נשלח לבדיקת BERA אבחנתית מלאה שהיא הרבה יותר מדויקת. לכן הסבירות לליקוי שמיעה כאשר BERA אבחנתי תקין נמוכה. בכל זאת יש נוהל של המשך מעקב שמיעתי למי שנכשל בבדיקת סקר .

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים