שיעול ליחתי חריף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/01/2008 | 05:13 | מאת: ישי

בס"ד לכבוד ד"ר עדי בירון. בתי בת חמשה וחצי חודשים, סובלת משעול חריף עם לחה מזה כשבוע. אתמול לקחנו אותה למיון וצילום ריאות בבית חולים בפוקון צ'ילה. האמנזה הראפואית היתה sindrome coqueluclloiseo (אם הצלחתי לקרוא נכון). הוא נתן לה תרופה אטרומיצין. כמו כן היא סובלת מעצירות מזה כיומיים (יש לציין שבעת שגרה - היא נוטה לעשות את צרכיה מידי יום). בתי עדין יונקת בלבד. האם ניתן לטפל ללא התרופה או עם תרופה חלופית? האם תוכל להמליץ לנו על טיפול נוסף לטיפול האנטיביוטי? (כגון שמן שקדים) תודה רבה, ישי.

22/01/2008 | 05:59 | מאת: ד"ר עדי בירון

אינני מכיר את המינוח שכנראה שאינו באנגלית, השפה המקובלת ברפואה הבינלאומית. האם יתכן ששם האנטיביוטיקה שנתנה לכם הוא אריתרומיצין, ולא כפי שכתבת? אני מציע: 1. בקשו מהרופאים במיון (אם צריך לחזור למיון, אל תתעצלו וחזרו לשם) לכתוב מכתב סיכום באנגלית. תוכלו להשתמש בו גם אח"כ על מנת לקבל החזר מהביטוח הרפואי, או להמשך טיפול במדינה שאינה דוברת אנגלית, או לכל מטרה אחרת. 2. לדעתי מגיע כל הכבוד למי שיוצא למדינת עולם שלישי עם תינוק יונק. יחד עם זאת, אם הילדה מספיק חולה עד שהחלטתם לפנות לקבלת עזרה רפואית, קבלו אותה עד הסוף. איו כל היגיון לחכות בתור, להקרין את התינוק (רנטגן) לשלם כסף ובסוף לא לבצע את הוראות הרופא. 3. אם יש התפתחויות אשמח לעזור.

22/01/2008 | 15:35 | מאת: ישי

אכן שם התרופה הוא כפי שאמרת אריתרומיצין. אם תוכל בבקשה להסביר לי את מהוץ התרופה הזאת? למה היא משמשת? והאם יש לה תופעות לואי(בפרט שהיא בת 5 חודשים). ישי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים