דלקטת אוזניים חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/01/2020 | 20:36 | מאת: נויה

שלום, בעקבות 7 דלקות אוזניים לילד בן שנה וחודשיים הוצע פרופיטן וטיפול מונע באנטיביוטיקה. האם טיפול זה מוכח? נאמר שגיל זה צעיר מכדי לעבור ניתוח כפתורים. אשמח לעצתך. תודה רבה.

שלום רב פרופיטן מוכח שלא עוזר. טיפול אנטיביוטי מונע עוזר אך יעילות מוגבלת, יצירה של חיידקים עמידים והשפעה שלילית על מערכת העיכול לכן לא פתרון מוצלח במיוחד. אין מגבלה לביצוע ניתוח כפתורים אך גם זה לא פתרון אידיאלי . פתרון מוצלח וטוב אין עדיין. בבתי חולים כרמל ורמב"ם נערך מחקר על טיפול מונע בילדים עם דלקות אוזניים חוזרות את מוזמנת לפנות לקבלת מידע .

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים