נוזלים באוזניים אצל ילד בן 3

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/12/2019 | 15:36 | מאת: איתי

שלום רב. אצל בני בן ה-3 נמצאו לפני כ-4 חודשים נוזלים באוזניים שהפריעו לשמיעה. בביקור אצל רופא אאג הומלץ להמתין ללא טיפול ולקבוע בינתיים תור לבדיקת שמיעה בהנחה שעד לבדיקה כבר תחלוף הבעיה. לפני מספר שבועות אכן היה נראה שהשמיעה חזרה לקדמותה והבעיה חלפה, אולם בימים האחרונים שוב ניכר שיש הפרעה לשמיעה. האם זה הגיוני שזה בא והולך? והאם כאשר מדובר במצב שזה בא והולך זה אומר שיש בהכרח צורך בניתוח או שעדיין יש סיכוי שזה יעבור מאליו באופן סופי? תודה!

שלום זה בהחלט הגיוני. יש עלויות וירידות בכמות הנוזלים ומידת ההשפעה על השמיעה. ככל שהילד יותר מצונן תהיה המרה בנוזלים ככל שהאף יבש יותר יכולה להיות הטבה. דווקא במצב של שיפור והמחרה הסבירות לניתוח אינה גבוה כוון שהבעיה השמיעתית אינה קבועה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים