דלקת אזניים לתינוקת מעל חודשיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/11/2019 | 19:12 | מאת: עומר

שלום. במשך מעל חודשיים יש לביתי בת השנה וחודשיים דלקת אזניים שלא עוברת. תחילה טיפול בטיפות.. אחר כך אנטיביוטיקה ושלא עזר הופנתי לרופא אף אוזן גרון שנתן טיפול בפנסטיל לשבועיים בטענה שהפנסטיל ייבש את הנזלת והתעלה תפתח. הדבר לא עזרה בבקורת לאחר 3 שבועות ממתן הפנסטיל הרופא אמר לתת אנטיביוטיקה מוקסיפן לשבוע ולהמשיל עם הפנסטיל. נשמע לי לא הגיוני לתת כל כך הרבה פנסטיל לתינוק וגם לא הגיוני דלקת שלא עוברת. אשמח לחוות דעתך מה עוד עלי לעשות? האם הטיפול נשמע סביר?

שלום רב אכן לפנסטיל אין ממש תועלת בתיאור שניתן. צריך לקחת בחשבון שדלקות אוזן תיכונה שכיחות מאד בילדים במיוחד בשנה הראשונה בגן . ראשית צריך אבחון מדויק כוון שלא כל מחלת חום משמע דלקת באוזן שמצריכה טיפול אנטיביוטי. מעבר לכך טיפול מוצלח למניעה אין בנמצא . בכל מקרה רצוי לפנות ליעוץ אצל רופא אאג ילדים ולקבל חיסונים כולל חיסון לשפעת

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים