ניתוח שקד שלישי ביחד עם כפתורים לילד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/10/2019 | 01:03 | מאת: שטיינברג

שלום וברכה, כפי שקראתי במאמר שלכם באתר לגבי ניתוח שקד שלישי, האם אפשר לעשות רק ניתוח להסרת שקד שלישי ולראות אם הנוזלים באוזן מסתדר, ואם זה לא יסתדר לעשות ניתוח כפתורים או שזה חצי עבודה (כלשון הרופא) לפי צילום הרנטגן, והבדיקת שמיעה( שזה 47% בכל אוזן) הרופא אמר שצריך את שתי הניתוחים, ואני מאוד חוששת מניתוח כפתורים. אשמח לקבל את תשובתכם המקצועית. תודה

שלום רב ראשית ניתוח כפתורים הוא הניתוח הנפוץ ביותר בילדים כוון שהבעיה נפוצה והוא בעל תוצאות טובות. במידה והוא היה פתרון בעיתי ולא מוצלח הוא לא היה הופך לכל כך פופולרי. בהחלט ניתן לעשות ניתוח רק לשקד השלישי ללא כפתורים אך לא בטוח כלל שהניתוח הנ"ל יעזור לשמיעה וגם אם יעזור זה ייקח זמן . בניתוח כפתורים השיפור בשמיעה מידי. יש לדון על היתרונות והחסרונות עם הרופא המנתח

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים