נוזלים באוזניים אצל ילד בן 5.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/09/2019 | 18:59 | מאת: Pp

שלום, ד"ר גורדין! לילד שלי, בן 5 שנים, כבר לפני כשנתיים בערך גילו נוזלים באוזניים. המדדים הם: ימין 30, שמאל 40. המדדים נשמרו לכל אורך התקופה. ברקע, ללא דלקות אוזניים חוזרות אך לרוב מנוזל. ללא שקד שלישי מוגדל. שפה ודיבור מפותח בהתאם לגילו. במכוני שמיעה אומרים כל הזמן שמדובר על מקרה גבולי אך בכל זאת כדאי לטפל. שאלה היא, לאור הנאמר, עד כמה חשוב לטפל בזה? איך אפשר להבין את המספרים אלו? מה מספרים יכולים להגיד לי על איכות השמיעה. כלומר, מהי עוצמה שילד שומע ואיזה עוצמה הוא כבר לא שומע? האם earpopper דווקא במקרה כמו שלנו יכול לעזור? תודה מראש על תשובתך...

שלום רב ליקוי שמיעה ממושך שכזה מאד לא רצוי ושיפור השמיעה חיוני. בין אם בניתוח כפתורים או ע"י שימוש במכשיר שמיעה. גם אם אתה לא מרגיש שליקוי השמיעה מפריע לילד יש לו השפעה בטח אם המצב נמשך תקופה ממושכת

28/09/2019 | 00:08 | מאת: תשובה מאמא לבן 6

שלום לך, אצלנו אותו סיפור כמו אצלך בדיוק. השתמשנו במכשיראיירפופר ופתר לחלוטין את הבעיה עם הנוזלים והשמיעה חזרה לחלוטין. רופאים לא ממליצים כי הם רוצים לנתח מבחינה כלכלית וגם יש להם אחוזים ממכשירי שמיעה. עצתי, לא לנתח! תנסי עם המכשיר, אם לא יועיל בטח לא יזיק. בהצלחה ותהיה הצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים