סטרפטוקוקוס a אצל ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/08/2019 | 10:56 | מאת: דורית

היי לצוות הרפואי, לפני יומיים עשינו לילדה שלי בת השנתיים משטח גרון שהגיע חיובי לסטרפטוקוקוס A. קצת רקע- בעלי סובל מזה בערך פעם בחודשיים והרופא אאג שלו המליץ שכולנו במשפחה נבדק כי אולי אחד מאיתנו נשא. רופאת הילדים שלנו בחופשה וזו שמחליפה אותה טוענת שאם לילדה אין תופעות של דלקת (חום, כאב גרון) לא צריך לטפל ולתת אנטיביוטיקה. טוענת שזה לא יכול לעבור למקומות אחרים בגוף ושהיא לא מדבקת בגיל כזה. מרגיש לי לא נכון לא לטפל בה באנטיביוטיקה. אשמח לקבל חוות דעת מכם. תודה מראש:)

שלום אכן במידה ואין תסמינים של חום , כאבי גרון וכו אין כל צורך בטיפול אנטיביוטי. הילדה כן יכולה להדביק אחרים .

01/09/2019 | 09:33 | מאת: דורית

תודה רבה על המענה. אם ניתן לה אנטיביוטיקה (כשהיא ללא תסמינים) זה יכול להעביר את עניין הנשאות? או שאין קשר בין הדברים? היא פשוט ככל הנראה מדביקה את בעלי פעם בחודש ואנחנו חושבים על אפשרויות למגר את זה. אודה לתשובתך.

טיפול אנטיביוטי רגיל בד"כ לא ימגר נשאות. אם כבר בוחרים לטפל נדרש טיפול אנטיביוטי ארוך של חודש . לעיתים זה בעייתי כוון שלנשא אין ממש תחלואה או מוטיבציה לקחת טיפול

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים