פנים של אדנואיד-ניתוח הסרת שקדים ואדנואיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/06/2019 | 00:18 | מאת: אורית

שלום רב, בני בן ה3.6 עבר ניתוח להסרת שקדים עקב שקדים מוגדלים 4+ ואדנואיד מוגדל. לאחר שהילד חלה בסטרפטוקוקס לפני כחצי שנה והשקדים גדלו מאוד, שמתי לב שמבנה פניו החל להשתנות. הלסת העליונה התקדמה והשיניים ממש בולטות , השפה העליונה מורמת, הילד כל הזמן עם פה פתוח ונוצר מרחק בין שתי הלסתות. לפני הניתוח הילד נחר וישן עם פה פתוח. שבוע אחרי הניתוח הילד הפסיק לנחור אך עדיין ישן עם פה פתוח. קראתי על תופעת פני האדנואיד ואני חוששת שהשינויים בפנים נגרמו עקב חסימת האוויר. היום הילד עדיין צעיר ורציתי לדעת מה עלינו לעשות אחרי הניתוח. האם ישנם רופאי אף אוזן גרון שמתמחים בכך או כל רופא יכול לטפל בכך? איך ללמד את הילד ללנשום מהאף? הילד בן 3.5 שזהו גיל יחסית מוקדם לללכת לאורתודנט. מה הסיכויים שלאחר הניתוח המצב יסתדר מעצמו או שיש צורך בהתערבות? אמא מודאגת

שלום רב אין מה לעשות כעת אלה רק להמתין. במידה והנשימה האפית תקינה לאחר הניתוח אזי יסגור את הפה. לעיתים צמיחת השיניים תתיישר ותהיה סימטרית ולעיתים עדיין ישאר שינוי מבני שיצריך טיפול אורטודונטי. את הצעד שיכול לעזור לסגירת הפה וישור השיניים כבר עשיתם (ניתוח השקדים ואדנואיד)

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים