כולאסטוטומה שאלה בנושא

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/03/2019 | 02:16 | מאת: יעלללי

היי כבר שאלתי כאן שאלה אבל רוצה לדייק קצת יותר. היי ילדה בת 4. דלקות אוזניים החלו בגיל 8 חודשים בתדירות מאוד מאוד גבוהה. הייתה מסיימת דלקת ומתחילה חדשה. בנוסף היה מצב קבוע של נוזלים וירידה חמורה בשמיעה. ניסינו חצי שנה אנטיביוטיקה מניעתית ואיך שהפסקנו חזרו דלקות. אז בגיל שנה ועשר עשינו ניתוח כפתורים. גם בתחילת הכפתורים היו חודשיים-שלוש של הפרשות כבדות דלקתיות. שנה ו8 חודשים אחרי הוצאנו את הכפתורים..וחזרו הדלקות..אמנם עדיין לא באותה תדירות. אבל ב7 חודשים האחרונים היו כ5 דלקות. בחודש האחרון שתי דלקות. בנוסף, בשתי בדיקות שמיעה אחרונות ירידה הולכתית בשמיעה באוזן ימין על אף שבבדיקה אין נוזלים. לעיתים מתלוננת על כאבי אוזניים גם בין הדלקות. בדלקת האחרונה הייתה הפרשה רבה מהאוזן, ולקח לא מעט זמן עד שהתייבשה (יום רביעי תחת סילוקסן וזינט עדיין היה קצת הפרשות. יצא לי לשמוע על כולאסטוטמה והייתי רוצה לדעת האם יש סיכוי שבזה מדובר? אם ייתכן שכן איך מאבחנים? האם לכולאסטוטמה יש עוד תסמינים? תודה

08/03/2019 | 02:18 | מאת: יעלי

אציין שאין שקד שלישי

מתחילי בבדיקת האוזניים. צריך לחפש את הסיבה מדוע דלקות חוזרות והאם יש הפרעה מבנית באוזן. סבירות לכוליסטאטומה נמוכה בגיל זה אך כאמור חשובה בדיקה של האוזניים תחת מיקרוסקופ . במידה ויש חשד להתפתחות כוליסטאטומה נעזרים בבדיקות הדמיה דוגמת MRI או CT

11/03/2019 | 23:21 | מאת: יעלללי

איך אפשר להבין מדוע הדלקות חוזרות?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים