בדיקת ברה לתינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/11/2018 | 10:29 | מאת: שני

שלום ד"ר, קראתי שיש שני סוגים לבדיקת ברה לתינוק. האחת קצרה יותר והשנייה ארוכה ואבחנתית - איך קוראים לכל אחת מהבדיקות ומה ההבדל המהותי ביניהם ? תודה , שני

שלום נכון מאד יש בדיקה שהיא אוטומטית נקראית AABR . נעשית בד"כ במסגרת סקר השמיעה אצל ילודים בני מספר ימים. הכוונה באוטומטית שאינה דורש פענוח אלה מוציאה תשובה עובר או נכשל. בדיקת ABR המלאה והאבחנית ( נקראת גם BERA) נעשית בכדאי לקבל סף שמיעה בכל אוזן , לוקחת הרבה יותר זמן ואינה אוטומטית אלה נעשה פענוח של קלינאית תקשורת . בדיקת הסקר נועדה רק לאבחן בין מצב תקין ללא תקין (כפי שהוגדר ע"י יצרן המכשיר). ךעומת זאת ABR מלאה נותן את מידת ההפרעה , בתדרים שונים וזאת בדיקה רלוונטית כאשר בדיקת הסקר הייתה לא תקינה

28/11/2018 | 19:06 | מאת: שני

תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים