חירור האוזן בלבד ללא כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/08/2018 | 05:58 | מאת: עינת

שלום רב. היינו אצל רופא מומחה אשר המליץ לניתוח הוצאת שקד שלישית מוגדלת בגלל דלקות חוזרות באוזן. רופא אף אוזן גרון המליץ על ניתוח להסרת שקדים, שקד שלישי וכפתורים והרופא הממומחה המליץ רק על הסרת שקד שלישי וחירור האוזן.. מה הבדל בין חירור בלבד לכפתורים. תודה

בניתוח כפתורים נעשה בשלב הראשון ניקור/ חירור של עור התוף. זאת בכדי לשאוב את הנוזלים מאחורי התופית וגם בסופו של דבר להכניס את הכפתור דרך החור הנ"ל. התועלת של ניקר בלבד אינה גבוה כוון שהחור שנעשה נסגר תוך שעות ואז הנוזל יכול לחזור בסביבות לא קטנה. כפתור נשאר באוזן שנה וכך מאפשר אוורור ארוך טווח יותר של האוזן.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים