ניתוח כפתורים לתינוק בן שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/06/2018 | 20:47 | מאת: אמא

לבן שלי יש דלקות אוזניים חוזרות ונשנות, ובכל פעם היה מטופל באנטיביוטיקה (בהתחלה מוקסיפן, אח"כ אוגמנטין, עכשיו צפורוויט). הרופא חושב שיש לעשות לו ניתוח כפתורים בגלל הדלקות החוזרות ונשנות. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת. כמו כן אני מבינה שמסגרת קופת חולים מדובר בהליך ארוך. האם זה מסוכן בינתיים? אנחנו צריכים קודם לעשות בדיקת שמיעה ורק אח"כ להתחיל את ההליך לקראת ניתוח. תודה רבה

שלום רב מסוכן זה לא. לדלקות אוזניים יש עונתיות בעיקר בחודשי החורף והרבה פחות בחודשי הקיץ. לכן באופן טבעי צפויה כעת ירידה בדלקות. כמות הדלקות גם הולכת ויורדת עם הגיל. ניתוח נשמר למקרים מיוחדים בלבד. לרוב אין בו צורך דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים