שאלה בנושא סטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/06/2018 | 10:39 | מאת: נונה

שלום רב, עשיתי משטח גרון ויצא: תהליך הבדיקה:Throat culture התוצאה:‎מושבות ‎10 ‎בריכוז של עד התאמת הטיפול לחיידק שם החיידק: שם האנטיביוטיקה: קוד הרגישות: תוצאת הרגישות: הערות: שם החיידק:Strep. pyogenes Gr A שם האנטיביוטיקה: קוד הרגישות: תוצאת הרגישות:. אני מטופלת באנטיביוטיקה מוקסיפן . יש לי תינוק בן 9 חודשים. האם הוא חייב טיפול גם?

ממש לא בגיל זה סבירות לזיהומים בדרכי הנשימה שמצריכים אנטיביוטיקה נמוכה מאד. אפילו נטילה של משטח בגיל זה לא ממש חיונית. רק במידה והילד מאד חולה, חום גבוה אי שקט מתקשה בבליעה יש מקום לפנות לרופא הילדים להערכה ושקילת נטילת משטח. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים