האם בדיקה של שקד שלישי מחייבת צילום רנטגן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/05/2018 | 19:25 | מאת: רן

שלום דוקטור ביתי בת 2.2 סובלת מנזלת צהובה כרונית (כמה חודשים). הופנתה ע"י רופא אף אוזן גרון לצילום. אנחנו מעוניינים להמנע מצילום (עקב קרינה), האם צילום מחייב או שאפשר לעשות בדיקה עי סיב אופטי או בדרך אחרת כדי לקבוע אם צריך ניתוח או טיפול אחר? תודה

שלום רב צילום רנטגן אינו הכרחי כלל לצורך הגעה לאבחון וקבלת החלטות. ניתן להגיע לאבחון על סמך סימנים קליניים. בדיקות עזר לאישור האבחנה כוללות בדיקה סיבאופטית או צילום. בדיקה סיבאופטית היא בדיקה מצוינת אך כרוכה באי נעימות לילד. רמת הקרינה בצילום נמוכה אך מאידך זאת בדיקה סטטית שלעיתים קרובות לא מבוצעת טכנית בצורה טובה וקשה להסיק ממנה מסקנה בכל מקרה אף בדיקה אינה חיונית אלה אלו בדקות עזר בלבד. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים