חיך שסוע וניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/04/2018 | 21:28 | מאת: חלי

לבת שלי חיך שסוע היא בת 10 חודשים וחצי היו לה בסהכ 2 דלקות אוזניים ועשיתי לה בדיקת שמיעה בגיל 10 חודשים רשמו שיש לה ירידה קלה . אני לא מעוניינת לרוץ לעשות לה ניתוח כפתורים מה דעתך ?

שלום לא ראיתי את הילדה וגם לא את בדיקת השמיעה כך שלא ניתן לתת התרשמות אמיתית. בכל מקרה תופעת הירידה בשמיעה אצל ילדים עם חך שסוע קיימת באופן גורף ומרביתם המוחלט עובר ניתוח לאוזניים בעת סגירת החך. וזה כוון שגם כך נכנסים לפעולה בהרדמה ובנסוף יש לילד הפרעה שפתית שתמשיך גם לאחר סגירת החך , ליקוי שמיעה מוסיף לכך עוד קושי ולכן ההמלצה לניתוח היא הרבה יותר גורפת לעומת ילד ללא חך שסוע דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים