פעוט שסובל מסחרחורות הקאות וחוסר יציבות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/04/2018 | 11:58 | מאת: אנה

שלום בני בן שנתיים ועשרה חודשים. סובל כבר שנה מהתקפות של פעם בחודש שבהן הוא מתעורר עם כאבי עיניים (אומר שהעיניים כואבות אבל אולי מתכוון לראי המעורפלת או סחרחורות) רק מזיז את הראש ומקיא בקשת, וכל שינוי תנוחה- מקיא מקיא מקיא יום שלם, בנוסף- מוריד ראש וחוסר יציבות. ההקאות נפסקות אחרי יום ובמשך יומיים עדיין סובל מחוסר יציבות ומוריד ראש למטה. אחרי כלהתקפה אין זכר לנושא הזה מלבד זה שהוא הולך יציד ורגיל אבל לפעמים נופל כשהוא הולך לצדדיים (כמו שיכור). בוצע אם אר איי ראש - תקין נוירואפמטלמולוג בדק את העיניים אמר שאין בעיה בקרקעית העין ועצב הראיה תקין אי איג'י תקין לא עברנו בירור א.א.ג ואני מכירה תופעה של סחרחורת תנוחתית בגלל תזוזה של קריסטלים באוזניים. האם ייתכן ויש לו את זה? ואם כן ככה זה עלול להופיע אחת לכמה שבוועת ולהיעלם או שזה משהו שמלווה חולים כל הזמןן? במהלך התקפה כזו הוא הולך עם הראש למטה ומסרב להזיז אותו יותר מדי. האם יש עוד תופעה שיכולה להתאים? הוא סובל מאוד וכרגע אין לנו שום אבחנה. תודה

24/04/2018 | 12:00 | מאת: אנה

ועוד מחשבה האם ייתכן שזה נובע ממשהו שקשור לעורקי צוואר, לחץ כלשהו בראש שניתן לראותו באולטראסאונד או אולטראסאונד דופלר שלא נמצא באמ אר איי (האם אר איי ראש בוצע ללא חומר ניגוד)? תודה

שלום רב צריך להבדק ע"י רופא אאג וניורולוג ילדים . מהסיפור אין לדעת או להבין מה יכולה להיות הסיבה והם עדיין יכולות להיות מאד מגוונות . MRI ברוב המוחלט של המקרים נעשה עם חומר ניגוד . זאת לא תופעה שקשורה לזרימת דם בצוואר . גם הסיבה של הקריסטלים מאד לא סבירה. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים