ניתוח לכריתת אדנואידים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/04/2018 | 18:11 | מאת: טל גולדברג

שלום! בגיל שנה וחצי בני הופנה לניתוח להסרת אדנואידים + ניתוח כפתורים עקב ירידה בשמיעה, נזלת מרובה + חרחורים ומאמץ נשימתי. הנזלת לא השתפרה אך השמיעה כן. כיום בן 3.5 וזקוק שוב לניתוח כפתורים. כמו כן, האדנואידים שוב גדלו. האם במצב כזה יש טעם שוב בהסרת האדנואידים בנוסף לכפתורים? או שאם גדלו שוב פעם אחת יגדלו גם הפעם? מה ההמלצה במצב זה? תודה מראש! טל

שלום תלוי בתסמינים של הילד. במידה ויש תסמינים של חסימה אפית אזי הניתוח לכריתת האדנואיד רצוי. הניתוח לא מבטיח נשימה תקינה לעד אך הסבירות לצמיחה מחודשת יורדת עם הגיל ובכל מקרה תחלואת הניתוח אינה גבוה ויש שיפור די מהיר ובתקווה יהיה גם שיפור קבוע דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים