פגיעה בדיבור לאחר הסרת אדנואיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/04/2018 | 20:44 | מאת: דב לבנון

בני בן שלוש. עבר ניתוח הסרת אדנואיד לפני שבועיים. אבל הדיבור שלו מאד נפגם. לא מסוגל לומר ל, ב, ו, בכלל יותר. במקום לבן יש נמן, במקום בלון יש נמון. והרבה צ'ילי שנשמע כאילו הוא מדבר מהאף. חשבנו שזאת הנפיחות אבל הזמן עובר וזה לא משתנה. זה מאד מפחיד, וקראתי בדף המלחיץ של כל תופעות הלוואי והסיבוכים האפשריים שמחתי ים עליו לפני ניתוח, שיכול להיגרם נזק לדיבור

שלום רב הקול משתנה בד"כ לאחר ניתוח לכריתת אדנואיד. בד"כ השינוי בולט בתחילה ובהמשך יש חזרה לכוון הקול המקורי . בכל זאת כוון שהנשימה האפית משתפרת חל שינוי בתהודת הקול. בחלק קטן מהמנותחים נותר אנפוף ממושך עקב חוסר סגירה של החך בעת דיבור ובריחת אויר מהאף. במידה ותופעת חוסר מובנות הדיבור נמשכת עוד מספר שבועות רצוי לפנות לרופא המנתח ולקלינאית תקשורת דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים