הסרת שקד בלבד או גם כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/03/2018 | 09:03 | מאת: דניאלה

בת שנתיים וחצי, כמעט מיום שאני זוכרת אותה מנוזלת כל הזמן 24/7, נוחרת בלילה ונושמת בכבדות גם ביום. נוזלים באוזנים, אבל כבר שנה שלמה בלי דלקות אוזניים או מחלות מיוחדות, וגם בשינה (המאד קלה וקשה שלה) יש שיפור משמעותי. בדיקת שמיעה לפני 3 חודשים הראתה ירידה בשמיעה 25 באוזן אחת ו-35 בשניה. אחרי תהליך ארוך וקרוב לשנה, מאז שנרשמנו לניתוח להסרת השקד, עד שהגיע התור המיוחל לניתוח, פתאום שניה לפני מדברים איתנו על כפתורים. אני מרגישה לא מוכנה לזה בכלל, לא עיכלתי, לא הבנתי מספיק, לא קראתי. לא רוצה סתם לחורר את האוזן אם הנוזלים יתנקזו מעצמם לאחר הסרת השקד (מה שקרה אצלי כשהייתי קטנה והייתי כבר כמעט חרשת לגמרי), וגם אצל אימי בילדותה. איך יודעים אם הסרת השקד תפתור את הבעיה, ולא יצטרכו כפתורים, או שלא? האם הנוזלים לא אמורים להתנקז כשמסירים את מה שחוסם?

שלום רב לא ניתן לדעת בודאות האם ניתוח לכריתת שקד שלישי יעזור גם לאוזניים. חלק מהילדים עם נולזים באוזניים משתפרים לבד ללא כל טיפול . מאידך הילדה הולכת לעבור פעולה בהרדמה כללית ורצוי לשלב בה את כל הפעולת שמתוכננות. הסבירות שניתוח לשקד שלשי ישפר את האזוניים בגיל שנתיים וחצי אינה גבוה אך קיימת. דר גורדין

25/03/2018 | 11:41 | מאת: דניאלה

תודה. אשמח לשמוע מדוע אתה אומר שזה לא סביר בגיל הזה? לא ששה לחורר את האוזניים לשוא, גם אם היא בהקדמה, ולא הצלחתי להבין ולקבל מספיק מידע על ההשלכות לכאן או לכאן.

בגיל שנתיים וחצי התפקוד בין האף לאוזן עדיין לא מבשיל מספיק וגם כריתת שקד שלישי לא מספיקה בכדי לאוורר את האוזן היטב (זה יכול לקרות אך סבירות לא גבוה) . מעל גיל 4 שנים כאשר הילד כבר מצליח לקנח את האף יותר טוב כריתת שקד שלישי יכול לעזור גם לניקוז נוזלים באוזניים דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים