סטרפטוקוק a ללא תסמינים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/02/2018 | 21:14 | מאת: עינב

שלום, ב 21.1 ולמשך כשבועיים (קצת לפני תאריך זה וקצת אחרי ) היתה לי דלקת גרון. לוותה בכל התסמינים חוץ מחום (כאבי ראש, לימפה מוגדלות וכואבת ליחה מרובה צמיגים וירוקה ). משטח גרון נפסל בגלל מבחנה לא בתוקף. הכאב עבר ללא טיפול . ב 7.2 משטח גרון חוזר בגלל אותם סימנים יצא חיובי לסטרפטוקוק a. לקחתי אנטיביוטיקה וזה עבר . משטח שלישי יצא תקין לאחר הטיפול ב אנטיביוטיקה. יש לי ילדה בת שנתיים שבמשך כל הזמן הזה לא היתה עם סימנים כלשהם למעט שיעול (שויך לאסטמת ילדים ממנה סובלת, עבר עם משאפים של פלקסוטייד וונטולין ) אבל בכל מקרה לקחתי אותה למשטח והוא יצא חיובי לסטרפטוקוק. היום 26.2 החלה טיפול אנטיביוטי מוקסיפן 110 מל ליום פעמיים ביום למשך 10 ימים. שאלתי היא : 1. מה המשמעות של סטרפטוקוק ללא תסמינים והאם השיעול כן יכול להיות אחד מהם ? לא היה חום לא נראה שכאב הגרון וסה"כ היתה ללא שינוי.. 2. האם טיפול אנטיביוטי זמן די רב אחרי הפעם הראשונה שלי עם בחיידק , זמן שאולי היא נדבקה כבר אז, יעיל? האם זה יכול להפחית את הסיכון במחלות שנגרמות מהחיידק? האם זה מאוחר מדיי לכך..? 3. האם יש צורך בברור נוסף? נושא מחלות שיכולות להיגרם מלחיץ אותי מאוד, אודה לתשובותיך.

1. חסר משמעות אין טעם לקחת משטח גרון לחולה אסימפטומטי בטח לא בגיל שנתיים. 2.המלצות של איגוד רופאי הילדים הם שאין צורך במתן אנטיביוטיקה בדלקת גרון סימפטומטית מתחת לגיל 3 שנים (וזאת כוון שרמת הסבוכים של דלקות כאלה מאד לא שכיחה מתחת לגיל 3 שנים) ורק במקרים מיוחדים ניתן טיפול זה. במצב שאין בכלל חולי חריף הטיפול עוד פחות רצוי . שיעול אינו חלק מדלקת גרון חיידקית . 3. יתכן שילדתך הדביקה אותך ולא ההיפך. הסטרפטוקוק לא גרם לה למחלה חריפה יתכן והיא נשאית של החיידק . בגדול אין צורך בברור נוסף. במידה ודלקות הגרון ימשיכו אצלך יהיה מקום לברור מקור ההבדקה (זה אומר משטחי גרון של בני המשפחה). בכל מקרה רצוי להתייעץ עם רופא הילדים המטפל . דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים