נוזלים באוזניים בן 2.9

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/02/2018 | 09:18 | מאת: לילי

שלום, בן 2.9, במעקב שמיעה מאז שנולד (רקע משפחתי) יש לו נוזלים באוזניים מגיל קטן, בדיקת שמיעה בגיל שנה מראה ירידה של 25% בשמיעה, בגיל שנתיים 35% ועכשיו בגיל 2.9 ירידה בשמיעה של 45%. ניסינו דיקור אינטנסיבי למשך חודשיים והומאופתיה ללא שינוי. מרגישה בזמן האחרון שהוא לא שומע טוב והוא תציד מחפש את הפה שלי וקורא שפתיים. אני לא ששה לנתח אותו אך נראה שאין ברירה. יש משהו אחר שניתן לעשות? מבחינת דיבור, מדבר בסדר גמור. תודה

שלום רב לא ממש . ניתוח יהיה הפתרון המוצלח ביותר. טיפול תרופתי לא עוזר כלל. הנוזלים בהחלט יכולים לחלוף לבד אך זה יכול לקחת עוד חודשים מרובים ובינתיים השפעה שלילית על התפקוד השמיעתי. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים