הצטננויות חוזרות לאחר ניתוח שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/01/2018 | 18:53 | מאת: יהל

שלום רב, בני עבר לפני 6 שבועות (בהיותו בן שנה וחצי) ניתוח להסרת שקד שלישי. לפני הניתוח סבל מנזלת כרונית ונשימה דרך הפה כולל נשימה כבדה בשינה. בעקבות הניתוח חל שיפור בנשימה בשינה (הרבה יותר שקטה ורגועה). בנוגע לנזלת עד כה הבחנו בשיפור מסוים אך לא משמעותי. בשבועיים האחרונים הוא סובל לסירוגין מחום, נזלת ושיעולים (יומיים שלושה חום ואז יומיים בסדר ושוב חוזר החום לכמה ימים וחוזר חלילה). לפי רופאת הילדים מדובר בוירוס. שאלתי היא האם ייתכן שדווקא אחרי הניתוח המערכת החיסונית יותר פגיעה לוירוסים (כיוון שהשקד השלישי היווה חלק מהמערכת החיסונית או מסיבה אחרת)? כמו כן, בשבועות האחרונים הלשון שלו נמצאת חלק ניכר מהזמן בחוץ (הפה פתוח והלשון יוצאת החוצה). האם זו תופעה מוכרת לאחר ניתוח שקד שלישי? האם יש סיבה לדאגה או שזה משהו שצפוי להסתדר מעצמו? תודה רבה!

שלום אני תומך באבחנה של רופאת הילדים קרוב לודאי תרומה של מחלה חריפה לנזלת. אין כל בעיה חיסונית לאחר כריתת שקד שלישי להיפך יש פחות מחלות דווקא וזאת לא בעיה. לגבי הלשון בד"כ זאת תופעה שמשתפרת בעקבות ניתוח כוון שכאשר האף סגור נושמים עם פה פתוח. לאחר הניתוח בעקבות נשימה אפית טובה יותר הפה נסגר. כך שלא ברורה הסיבה לתופעה כעת יתכן ועקב הנזלת המוגברת כעת דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים