סטרפטוקוק A שחוזר לפחות 3 פעמים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/11/2017 | 13:40 | מאת: אורלי

בני בן השלוש וחצי סובל מזה כחצי שנה מסטרפטוקוק שחוזר שוב ושוב לפחות 3 פעמים לאחר טיפול אנטיביוטי של מוקסיפן בכל פעם כ 10 ימים. כמו כן חשוב לי לציין שבמהלך הבדיקה הרפואית לא מוצאים שום מימצא של דלקת גרון מלבד מעט אודם בנוסף הילד בדרכ גם לא סובל מחום או רק למשך מס שעות. בבית יש רק שני נפשות ואני עצמי לא נשאית...מודאגת בעיקר מאפשרות להסתבכות המחלה ומהתכיפות הרבה בה הוא חולה. האם כדאי לשנות את סוג האנטיביוטיקה? היום אמור להתחיל שוב עם מוקסיפן ל 10 ימים והאם יש צורך לבצע משטח גרון כשבוע לאחר גמר הטיפול?

שלום דלקות גרון שכיחות בילדים. סטרפ מאד רגישים לאנטיביוטיקה ואין ממש צורך להחליף את סוג הטיפול. אך צריך להבין האם אכן זיהומי חוזרים או מצב של נשאת ולכן חשוב לקחת משטח גרון לאחר תום הטיפול. במידה ומשטח יוצא שלילי אזי אכן מחלות חריפות כאשר משהו מדביק אותו. אך בדמיה ומשטח גרון כל הזמן חיובי ללא קשר לתסמינים או טיפול אזי מעל סיכוי לנשאות וטיפול אנטיביוטי במצב זה מיותר ואינו יעיל . דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים