רעש חזק ממערכת סאונד ברכב

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/11/2017 | 04:25 | מאת: ג.

ד"ר שלום, במהלך נסיעה ברכב חברי הדליק את המערכת שהייתה על ווליום נורא גבוה מהרעש נבהלתי וישר הנמכתי. כל הענין קרה פחות משניה . האם רעש פתאומי חד פעמי בעוצמה כזו של מערכת (בהנחה והיא היתה על המקסימום/קרוב למקסימום), יכול לפגוע בשמיעה ? הבנתי שעוצמה פתאומית של פיצוץ / יריה בסדר גודל של 140 דציבל יכולה לפגוע. השאלה אם זה מצב דומה וסביר שמערכת תפיק ווליום כזה או שסתם נדמה היה כי נבהלתי מהפתאומיות? תודה

לא סביר פגיעה שמיעתית תלויה בעוצמה ובמשך החשיפה. בתיאור שנמסר הנזק לא סביר. תמיד אפשר לבצע בדיקת שמיעה למעקב דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים