נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/09/2017 | 12:52 | מאת: וופא

בן שנתיים ושני חודשים סובל מכאבי אוזניים ויש לו נוזלים באוזניים לא מקבל אניטיביוטיקה בדרך כלל תמיד מכיא את כל סוגי התרופות שהוא מקבל בפה מאז שנולד רופא משפחה ורופא אף אוזן גרון אף פעם לא אמרו לי שיש לו נוזלים באוזניים על אף שהיו לו דלקות 4 או 5 פעמים לו נלווים בחום אבל היו הפרשות משמעותיות מהאוזן רק בחודשיים האחרונים רופא אף אוזן גרון הודיע לי שיש לו נוזלים באוזניים ואני מרגישה שהנוזלים האלה עושים לו כאב באוזניים כי לפעמים הוא לא מצליח לישון מכאבי אוזניים היום עבר בדיקת שמיעה ואמרו לי שיש לו לקות קלה במעוצמת 25 הוא לא מגיב כל כך טוב כרגע הוא מקבל steronase באף ונקבע בדיקת שמיעה חוזרת בעוד חודש השאלה האם הלקות נחשבת למשמעותית ויכולה להשפיע על חיי היום יום ליד והתפקוד שלו וכן צריך ניתוח כפתורים או שהלקות היא קלה ורק צריך מעקב ואין צורך בניתוח כפתורים בזמן זה רק להערה הילד התחיל לדבר מוקדם יחסית לבני הגיל שלו , ועכשיו יכולת הדיבור שלו היא מאוד מצויינת לגיל שלו ולא הרגשתי שיש לו בעייה בשמיעה כי הוא מדבר מאוד טוב ביחס לגיל שלו

שלום הטיפול התרפתי לנוזלים באוזניים אינו יעיל ולכן גם אינו מומלץ. לגבי לקות השמיעה - במספר זה ליקוי קל מאד אך אין זה הדבר היחיד שנלקח בחשבון בקבלת ההחלטות לגבי התערבות ניתוחית. להתפתחות שפה ויכולת תקשורת גם כן חשיבות . בנוסף ניתוח לא קבע על סמך בדיקת שמיעה אחת רצוי לפחות שתי בדיקות בהפרש של 3 חודשים בכדי לראות מגמה. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים