נוזלים באוזניים בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/09/2017 | 20:55 | מאת: צליל

שלום בן שנתיים וחצי עם נוזלים באוזניים. אנו מקבלים טיפול 2.5cc סירופ אריוס וסטרונאז תרסיס לאף פעם ביום. קיבלנו את אותו הטיפול לפני חודשיים וכשבוע לאחר מכן הוא התחיל להיות מנוזל ומצונן. התחלנו שוב בטיפול לפני שבוע ועכשיו הוא מנוזל ונושם בכבדות. האם יש קשר לטיפול? מה ניתן לתת? תרסיס נוסף לאף כדוגמת אוטריווין בייבי? אציין שיש לנו ב.שמיעה בעוד חודש, במידה והוא עדיין מנוזל כדאי לדחות את התור? תודה רבה.

שלום הטיפול שניתן בדר"כ עוזר לנזלת ובדואי אינו גורם לה. מאידך התועלת של הטיפול הנ"ל לנוזלים באוזניים מזערי והוא מיותר . דר גורדין

08/09/2017 | 12:34 | מאת: צליל

תודה רבה דוקטור. יש טיפול אחר שאתה ממליץ לנוזלים באוזניים? מהלידה ישנה אבחנה של ירידה קלה בשמיעה 20%, הילד מדבר ברור ולא נראה שום עיכוב בשפה. עד גיל שנתיים רייר המון ועכשיו כבר לא מרייר.

להמתין גם אם הנוזלים נמצאים חודשים באוזניים אך ההתפתחות השפתית והתקשורתית תקינות ובדיקת השמיעה סבירה אין כל צורך "לטפל" בנוזלים ובסופו של דבר התופעה תחלוף. חשוב מעקב אחר מראה האוזניים כוון שלעיתים לא שכיחות יכולים לחול שינוים כרוניים בלתי רצויים במבנה עור התוף כמו כן רצוי לבצע בדיקות שמיעה אחת ל 3-4 חודשים . דר גורדין

11/09/2017 | 10:50 | מאת: צליל

פרט כאן את שאלתך למומחה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים